Wie zijn wij?


Onze missie
Venlo voor Vrijheid wil op geen enkele manier een claim van waarheid leggen op de informatie die wij delen. Ook onderling hebben wij verschillen van inzicht over bepaalde perspectieven en zienswijzen die wij delen op onze site. En dat is in onze ogen ook helemaal oké.

Het is in onze ogen echter niet oké dat inzichten, oplossingen en kritiek op het huidige beleid op grote schaal worden achtergehouden voor het Nederlandse publiek. Het doel van deze site is om deze censuur aan de kaak te stellen en te doorbreken.

Deze website is een uitnodiging om zelf onderzoek te doen naar verschillende bronnen en perspectieven. En daarbij je eigen onderscheidingsvermogen te gebruiken om de informatie, de verschillende sprekers en bronnen op waarde te schatten.

In onze ogen is dat een randvoorwaarde om een democratie te laten functioneren. Op het moment dat tegengeluiden niet meer gehoord mogen worden en actief worden gecensureerd, slaan we een pad in, waarvan het verleden ons geleerd heeft, dat daar een hoog prijskaartje aan kan hangen. 


Onze historie

15 April 2021

Mobirise

Fakkeltocht voor vrijheid

Dit was de aftrap in Venlo van de zogenaamde fakkeltochten waar er in Venlo nog velen van zouden volgen. Initiatiefnemer van deze eerste tocht is Wim Vissers die de Venlose tochten doopte tot Love & Light Walk Venlo.



Nu loopt er wekelijks op woensdagavond een tocht door Blerick en Venlo. Het startpunt is steevast Sur Meuse (adres: Helling 5 in Blerick) en de groep gaat rond 19:00 van start.

Inmiddels schieten de fakkeltochten landelijk en in Limburg als paddenstoelen uit de grond.

Er zijn hier in de regio wekelijks tochten in o.a. de Gemeente Peel en Maas, Horst aan de Maas, Venray, Reuver en in Roermond.

5 mei 2021

Mobirise

Lopen in liefde voor Vrijheid

Op 5 mei 2021 hebben zo'n 120 mensen samen gewandeld voor de vrijheid. In een vreedzame tocht is er vanuit het Julianapark in Venlo gelopen richting de Vreedzame Krijger op de kop van de Weerd. Daar hebben de aanwezige een hartje met een persoonlijke wens voor vrijheid vastgemaakt aan de krijger met toestemming van de maker van het beeld, Rik van Rijswick. Vervolgens heeft de stoet zijn tocht voortgezet langs de straatpoezië van Bert Schierbeek om via de binnenstad weer te eindigen in het Julianapark. Daar heeft een groot gedeelte van de groep een gezamenlijke meditatie gehouden om de intentie van de tocht kracht bij te zetten.

15 Mei 2021

Mobirise

Picknick voor de vrijheid

Wij zijn burgers van Venlo e.o. en maken ons zorgen over de gevolgen van het beleid en de coronamaatregelen van het afgelopen jaar:

- In onze ogen wordt de maatschappelijke, menselijke en economische schade van alle maatregelen onvoldoende meegewogen in de beslissingen van het kabinet.

- Het gesprek over het nut en de zin van de maatregelen en alle pogingen van deskundigen en burgers om alternatieven aan te bieden, worden zonder serieus onderzoek terzijde geschoven.

- Politieke vrijheden, burger- en mensenrechten waar vele generaties voor ons grote offers voor hebben gebracht, worden al te gemakkelijk geofferd.

- In het bijzonder maken wij ons zorgen over onze kinderen en jongeren. Hun vrijheid om het leven te ontdekken, zich te verbinden en ontplooien is de basis voor een gezonde toekomst van ons allen.

Als burgers van Venlo e.o. verbinden we ons lokaal voor een vrije en gezonde samenleving. Om een dialoog aan te gaan vanuit liefde en respect. Om te gaan staan voor onze vrijheid. Spreekt dit je aan? Wordt deel van de oplossing. Bén de verandering die je wilt zien in de wereld.

6 Juni 2021

Mobirise

'Spelen' met onze Grondwet

Vanaf 14.00 uur, ben je welkom in het Julianapark om te spelen en je te verbinden in Liefde voor Vrijheid. Tijdens de manifestatie kun je meedoen aan het Grondwet spel dat bestaat uit twee onderdelen. Het spel is zowel geschikt voor volwassenen als kinderen.
Het eerste deel bestaat uit een rondgang langs enkele artikelen uit onze grondwet met vragen. We lichten de artikelen eruit die in deze tijd steeds meer onder druk komen te staan en/of met voeten worden getreden.
Het tweede deel bestaat uit een spel waarbij je de kans krijgt om de Grondwet te 'redden'. Het laatste spel zullen velen vast en zeker herkennen uit oude Nederlandse spelshows zoals Ron's Honeymoon Quiz. Wordt jij de redder van Nederlands Grondwet?

4 Juli 2021

Mobirise

Klopt voor geen anderhalve meter

1 Januari 2022

Mobirise

Onze website

Bij de start van 2022 hebben we deze website gelanceerd. Voor dit jaar staan nog een aantal initiatieven op de planning...

Made with ‌

HTML Code Creator